Korona päivitys

26.04.2020

Sosiaalisten suhteiden vähentyessä olemme itse kukin miettineet miten aikamme käytämme. Ajankäytön uudelleen järjestely on monelle uusi tilanne, kenties vaikea ja ahdistavakin. Joillekin se voi olla odotettu pysähdys, oravanpyörästä pois pääsy. Meillä on aikaa nyt myös pysähtyä kuulemaan, mitä meille oikeasti kuuluu. Olisiko aika tehdä koronapäivitys omassa elämässä? Päivittää asiat tärkeysjärjestykseen.

Marjapensaita leikatessa minulle tuli monia ajatuksia. Vaikka joka kevät käyn pensaat läpi, huomaan, että aina on leikattavaa. Säännöllinen huolto on siis tarpeen.

No, mitä löysin. Oksia jotka olivat...

-pitkäksi venyneitä, joissa huono latva

-sammaloituneita vanhaksi päässeitä

-läpi pensaan puikkelehtivia

-vahvoja aikuisia

-vahvoja nuoria

-voimakkaasti haarovia

Olisiko aika päivittää sinun/minun/meidän omaa elämäämme. Onko asioita, joista aika on jo jättänyt, jotka vievät tilaa ja voimavaroja, eivätkä tuota enää hedelmää. Sammalpinta kuoren päällä kertoo siitä. Voisimmeko luopua tällaisista asioista, leikata irti.

Onko asioita, jotka puikkelehtivat elämämme polkujen yli, tehden kulkumme vaikeaksi. Voisimmeko tällaiset asiat karsia elämästämme.

Onko asioita, jotka ovat venyneet ja pikittyneet, mutta joista löytyy matkan varrelta tervettä, vahvaa versoa, johon kohtaan voisimme palata, luopumalla huonoon kuntoon menneestä latvasta, joka on estänyt prosessin jatkumisen.

Onko asioita, jotka ovat haarautuneet moneen eri suuntaan, emmekä ole perillä, minne suuntaan meidän tulisi kasvaa.

Kaiken em. päivityksen jälkeen saa vahvat aikuiset ja vahvat nuoret alut tilaa elää elämäänsä ja unelmaansa todeksi!

Käy tykkäämässä fb sivustani, niin näet aina uusimmat päivitykseni.